7 december 2016
U bevindt zich hier:   Home »    Nieuwsarchief »    Henk Uri interim-bestuurder Meerwerf Basisscholen
7 december 2016
Henk Uri interim-bestuurder Meerwerf Basisscholen

Algemeen directeur Henk Uri wordt interim-bestuurder van Stichting Meerwerf Basisscholen. Hij volgt op 15 december Jeroen Stricker op, die na vier jaar zijn termijn als enig bestuurslid van het openbaar basisonderwijs in Den Helder afrondt.

De raad van toezicht van Meerwerf Basisscholen heeft unaniem besloten de huidige algemeen directeur te benoemen tot interim-bestuurder. Het besluit is genomen met instemming van de ouders en personeelsleden in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad en het directeurenoverleg.

Henk Uri zal alle taken vervullen die nodig zijn om de continuïteit van lopende processen en in- en externe overleggen te waarborgen. Hij zal dat doen in goed overleg met de raad van toezicht op basis van wat er in de nieuwe statuten van de stichting is vastgelegd. Dit alles doet hij om de kwaliteit van het openbaar onderwijs in de gemeente Den Helder op een goed niveau te houden en waar mogelijk te verbeteren.

Nu Uri aantreedt als interim-bestuurder, geeft dat de raad van toezicht de mogelijkheid om in betrekkelijke rust te zoeken naar een permanente opvolger van hem. In overleg met de ouders en personeelsleden in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad, het directieberaad en de gemeente Den Helder zal de raad van toezicht een profiel opstellen. Daarna volgt een wervings- en selectieprocedure. De raad van toezicht wil in de loop van 2017 een nieuwe bestuurder benoemen.

« Vorige bericht
Volgende bericht »
Nieuwsarchief